Calculator

Calculator Taxe Notariale

Curs BNR: 1 Euro = Lei

Pret imobil in Euro = Lei

Modalitate dobandire imobil:

REZULTATE

Taxe platite de CUMPARATOR:

Onorariu notarial autentificare contract vanzare-cumparare: 1

Lei (TVA 19% inclus)

Onorariu notarial autentificare contract credit: 2

Lei (TVA 19% inclus)

Taxa ANCPI-OCPI pentru intabulare: 3

Lei

Taxe platite de VANZATOR:

Impozit catre Stat: 4

Lei

OBSERVATII & DETALII:

Calculatorul de taxe notariale afiseaza toate costurile pe care le presupune incheierea unui contract de vanzare-cumparare a unui bun imobil prin notariat, costuri raportate la valoarea in lei a tranzactiei. Prin bun imobil intelegem apartament, casa sau teren.

1 Onorariul notarial pentru autentificarea contractului de vanzare – cumparare – valoarea minima perceputa pentru autentificarea contractului de vanzare cumparare; este achitat de cumparator.

2 Onorariul notarial pentru autentificarea contractului de credit (ipoteca) – pentru imobilele achizitionate prin contract de credit, este necesara autentificarea acestui contract; pentru imobilele achizitionate prin programul Prima Casa, taxa este zero, aceasta procedura nefiind necesara; este achitat de cumparator.

3 Taxa catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) pentru intabulare – care reprezinta un procent de 0,15% din pretul de vanzare pentru persoane fizice si 0,5% pentru persoanele juridice; ATENTIE! Calculatorul afiseaza taxa pentru persoane fizice; este achitata de cumparator.

4 Impozitul catre stat – Incepand cu 1 februarie 2017, impozitul se calculeaza ca procent din valoarea imobilului ce depaseste 450.000 de lei. Calculatorul afiseaza impozitul datorat in cazul unui singur vanzator. Daca sunt mai multi vanzatori, fiecare va plati pentru cota aferenta lui, doar pentru suma ce depaseste 450.000 lei. Impozitul este achitat de vanzator.